BTW-regeling

Met ingang van 1 januari 2000 is het BTW-tarief voor schilder- en behangwerk verlaagd naar 6%. Dit geldt zowel voor binnen- als buitenschilderwerk van uw huur- of koopwoning. Deze maatregel kan u een aanzienlijk voordeel opleveren! Tenminste als uw woning 2 jaar oud is. Want het nieuwe, lagere tarief geldt alleen voor woningen van 2 jaar of ouder. Voor woningen jonger dan 2 jaar en voor gebouwen met een andere bestemming geldt dit lagere tarief dus niet. Hetzelfde professionele vakmanschap, maar nu voor minder geld.

Voor welke werkzaamheden aan de woning geldt het verlaagde BTW-tarief?

Het verlaagde BTW-tarief geldt voor het schilderen van woningen ouder dan 2 jaar die door particulieren worden bewoond. Bepaalde voorbereiding- en voorbehandelingswerkzaamheden die een schilder moet verrichten voordat wordt overgaan tot het eigenlijke schilderwerk vallen ook onder het verlaagde BTW-tarief. Het verlaagde tarief is echter niet van toepassing als de werkzaamheden te ver afstaan van het eigenlijke schilderwerk.

Voor onszelf verandert er in principe niets. Het gaat namelijk om een belastingverlaging.
Daardoor kunnen wij evenveel tijd en aandacht aan uw woning besteden. Terwijl het u veel minder kost! Ook als het gaat om een tweede woning of een studentenkamer. Als opdrachtgever dient u een ouderdomsverklaring te tekenen. Deze verklaring is het rechtmatig bewijs dat uw woning ouder dan 2 jaar is.De Winterschilder geeft deze winter een ijskoude korting!!!
Is uw woning cq (bedrijfs)pand toe aan een fris, nieuw gezicht? Denk dan aan de Winterschilder, want in de winter haalt u het maximale uit ons vakmanschap. De Winterschilder adviseert u over de opdracht, voert het werk professioneel uit en biedt u bovendien een aantrekkelijke korting. Particuliere en zakelijke opdrachtgevers vinden hier alle informatie over deze regeling.

Van medio half oktober  tot en met half maart staan de (winter)schilders van Schildersbedrijf van Gelder paraat om al het binnenschilderwerk, behangwerk en wandafwerking in uw woning of pand onder handen te nemen. Kies eens voor nieuwe en verrassende kleuren of  behoudt juist de sfeer en uitstraling in uw huis. Al het binnenschilderwerk nemen wij voor onze rekening, met als resultaat een heerlijk opgefriste huiskamer, keuken, hal, overloop, slaapkamers, etc. Wij adviseren u graag over het gebruik van kleur en materialen.

Buitenschilderwerk in de winterperiode: onder bepaalde omstandigheden kan er in de winter goed buiten geschilderd worden, met de nieuwe genaraties lakken van 2010 kan de kwaliteit goed gewaarborgd worden. Heeft u interesse voor buitenschilderwerk in de winterkorting periode dan komen wij graag bij u langs voor een advies op maat.


De winterschilder is er voor particulieren, verenigingen van eigenaren en zakelijke opdrachtgevers.

Bij Schildersbedrijf Van Gelder ontvangt u een ijskoude winterkorting, zowel over de uurlonen als de materialen. Samen met het verlaagde BTW-tarief van 6% voor binnen- en buitenwerk aan woningen ouder dan 2 jaar, zorgt dat voor een verrassend vriendelijk eindbedrag!